Bleecker bakery – Israel

Bleecker bakery – Israel

 

Bleecker Bakery je lanac restorana s oko 25 poslovnica diljem zemlje. Lanac nudi raznovrstan izbor mliječnih proizvoda, kao i njihov izbornik kave i kolača. Naša vizija dizajna bila je stvoriti poznati i opušteni ambijent, mjesto gdje bi se ljudi iz susjedstva mogli okupljati, jesti, piti i osjećati se kao kod kuće. U Itay Gidron Studiju vidjeli smo prostor koji ne služio kao mjesto gdje se klijenti osjećaju kako kod kuće. U početnoj fazi projekta posjetili smo mnoge restorane i susjedne kafiće kako bi istražili samu bit susjedstva kao takvog.

 

 

Nadahnuti interijerima kao i materijalima koji se koriste u tim prostorima pokušali smo napraviti nešto gdje će se gosti osjećati ugodno. U planu nam je bilo pokušati zadržati jasne, konačne linije materijala i teksture te očuvati karakter i identitet lanca među svim granama. Jedan od načina da to učinite je korištenje boje brenda, nebesko plave, u malim detaljima namještaja, uključujući svjetiljke, istaknute tkanine i male ukrase. Raspon materijala odabran je posebno zato što je jednostavan i lako dostupan – od prirodnog hrastovog drveta, crnog željeza, smeđih keramičkih pločica, svijetle žbuke i poda od granit-porculana u cementnoj primjesi.

 

 

Još jedna važna značajka unutar podružnice, koja je dobila puno pozornosti dizajna, bio je izlog te izgled i predstavljanje pečene robe i deserta. Izložili smo kolače i deserte unutar prirodnog hrastovog furnira. Izlog, postavljen ispred pozadine bijele Carrare površine i sa svjetiljkama iznad, privlači oči kupca na ukusne poslastice iznutra, što ih čini teškim za odoljeti. Kako bismo još više istakli intimnu i obiteljsku atmosferu, prihvatili smo koncept otvorene kuhinje.

 

 

Znači, umjesto zida koji dijeli šank od kuhinje, veći dio od poda do stropnog prozora, dizajniran je od stakla i drva kako bi se omogućio protok između kuhinje i restorana te da kupci vide aktivnost kuhara. Na obje strane prozora stoje dvije crne razdjelnice, jedna koja vodi prema ulazu u kuhinju, a jedna prema zahodima, privlačeći više pozornost svjetlu iz kuhinje. Izrađeni od lijevanog željeza, ova vrata su dizajnirana s svjetlom iznad kako bi stvorili osjećaj dubine.

 

 

U cijeloj franšizi, zidovi su oslikani laganom cementom bojom i opremljeni uličnim svjetiljkama, kako bi se pojačao osjećaj kao da sjedite “vani”. Svaki od prilagođenih rasvjetnih tijela također sadrži logotip lanca. Jedan izazov s kojim smo se susreli u ovom restoranu bile su grede za potporu u središtu prostora. Nakon nekog razmišljanja odlučili smo da je koncept “manje je više” ovdje prihvatljiv i tako smo sačuvali otvorenost prostora. Grede su obojane u crno da bi odgovarale odjeljcima prostorije i da ne odskaču daleko od ostatka dizajna.

 

 

Zahvaljujući zelenilu, biljke su nam pomogle dodati određenu razinu intimnosti u cijelom prostoru. U jednom od kutova postavili smo stol za 6-8 osoba. Ovo područje je osmišljeno s namjerom da bude područje za mali događaj ili susret s većom grupom prijatelja. Kako bi ovaj prostor bio malo odvojen od ostatka restorana i potaknuo još više društvenog iskustva, hrastov stol dizajniran je u ovalnom obliku s posebno namještenim stolicama i 3 viseća tijela iznad njega.

 

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja !!