Blufish restaurant – Peking

Blufish restaurant – Peking

Smješten u podrumu trgovačkog centra APM u ulici Wangfujing, u Pekingu, novi Blufish restoran dizajniran je od strane Soda arhitektonskog studia. Restoran podsjeća na podvodni svijet koji je pun mašte i pokreta. Arhitekti su stekli umjetničko i arhitektonsko iskustvo u međunarodno priznatim uredima, kao što su The Ateliers Jean Nouvel.

 

 

Bijela se ovdje koristi kao osnovna boja, dok plava i ružičasta metalna mreža zrcali unutrašnjost, šireći se od stropova prema podu. Proizvodnja ovakve grafičke mreže ide kroz proces rezanja laserom i pričvršćuje se na bijelu glatku površinu zidova i stropa, što stvara jedinstvenu podvodnu sliku s prekrasnim, prozirnim, nejasnim vizualnim efektima. “Očekujemo da se ljudi osjećaju ugodno i opušteno ovdje, kao da puše mediteranski morski povjetarac u južnoj Francuskoj”, objašnjavaju arhitekti.

 

 

Osjećaj kontinuiteta dvaju blagovaonica povećava prirodno zakrivljena površina, što čini prostor bezizlaznim, a također učinkovito koristi visinu prostorije. Nedostatak oštrih rubova proširuje prostor, stvarajući četiri podvodne špiljske jedinice kao nezavisne blagovaonice.

 

 

Da bi istaknuli temu restorana i izrazili toplinu prostora, Soda tim je odabrao šest rukom nacrtanih bajkovitih uzoraka. Takvi prizori se čine jednostavnim i poznatim, a predstavljaju podvodne koralje, vodene biljke i različite ribe.

 

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja !!